AIRC0.....onderhoud....Verkoop.....SCHADE Reperatie.....

NewGarage.jpg

Garage Mastenbroek Tolweg 18

3851SK ERMELO Tel: 0341 - 56 15 80

Nieuws:

APK:

{Header}

{Images}

{Text}

APK: de Periodieke Auto Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Vier jaar voor (benzine, drie jaar voor diesel auto’s), nadat een auto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Wat wordt er gekeurd bij de APK?

De keurmeester van het bedrijf dat de APK uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Bij de APK let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid:

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;

Milieu:

uitlaatgassen;

Algemeen:

Het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Andere belangrijke punten:

Kentekenplaten:

Op het voertuig moeten de juiste kentekenplaten zitten.

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting:

Vanaf 1 januari 1993 moeten auto's met een benzinemotor of LPG-motor met een 'geregelde' katalysator een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.